Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az omega 3-6-9 az egészséges szívműködés szerencseszámai

Az Omega 3-6-9 zsírsavak aranyat érnek. Amiről csak kevesen tudnak, főleg, hogy eleve a zsírok megítélése aktuálisan nem túl jó. Ez amúgy nagyjából a tájékozatlanság műve, ugyanis nagy hiba egy kalap alá vonni a telített és a telítetlen zsírokat. Ráadásul a túlzott Omega 3 fogyasztás sem előnyös úgy, hogy közben a 6 és a 9 háttérbe szorulnak. Az arany középút megtalálása jelen esetben is kulcsfontosságú.

Az Omega 3-6-9 triumvirátusa táplálékkal is bevihető?

Nem igazán. Legalábbis a mi égövünkön nem. Azokban az országokban (például Japán), ahol tetemes mennyiségű halat, tenger gyümölcseit fogyasztanak, ott valóban elegendőnek bizonyulhat a táplálkozás, mint a pótlás forrása. Viszont egyes esetekben már ez sem mindig igaz, a kutatók ugyanis arra hívják fel a figyelmet, hogy az élelmiszerek minősége nem egészen olyan, mint egykor, évekkel ezelőtt. Vagyis a táplálékkiegészítők fogyasztása abszolút releváns választás. A mi helyzetünkben pedig gyakorlatilag nincsen más. Ha az ide vonatkozó statisztikákat vesszük alapul, akkor az a kép rajzolódik ki, hogy a magyarok többsége alig-alig eszik halat vagy bárminemű tengeri herkentyűt. Így pláne esélytelen a megfelelő anyagok bejuttatása.

Miért annyira fontosak az Omega 3-6-9 zsírsavak?

Azért, mert a szív- és érrendszer jóbarátai. A vérkeringésre jó hatást gyakorolnak, a lerakódásokat eltüntetik, csökkentik a koleszterin szintet, miközben az erek ruganyosságát is támogatják. Az orvosok az idegekre, ízületekre gyakorolt pozitív tulajdonságaikat is kihangsúlyozzák, amik mellett valóban nem érdemes elmenni szó nélkül. Ezért olyan fontosak!

Tartalomhoz tartozó címkék: Bioco Omega 3-6-9
Az oldal tetejére